O RE/MAX-uŠta znači RE/MAX?

RE/MAX  znači Real Estate Maximums:

- Maksimalni rezultati
- Maksimalne provizije
- Maksimalna saradnja
- Maksimalna edukacija
- Maksimalna usluga klijentima

Najvažnija karakteristika RE/MAX-a, koja nas razlikuje od svih drugih agencija za nekretnine, jeste činjenica da smo mi fokusirani na komercijalni aspekt rada agencije, a to je najvažniji dio svake agencije za nekretnine. Sa svojim konceptom rada RE/MAX je revolucionalizirao tržište nekretnina i promjenio pravila koja su tradicionalno vrijedila u ovom sektoru.

Osnovni moto RE/MAX je – sa nama svi dobivaju. To nam je omogućilo da zadržimo lidersku poziciju i priznanje naših dostignuća na  tržištu.

Dave Liniger je kreirao RE/MAX-ov model 1973u S.A.D-u kao iskusni agent koji je bio nezadovoljan radom agencija za nekretnine. Analizirajući tržište Dave Liniger je otkrio da veliki dio agencija za nekretnine ne posluje profitabilno, a da za to nisu samo krivi troškovi koje one imaju nego i činjenica da nisu u stanju da zadrže najbolje agente te da se vremenom u njihovim agencijama ostaju neproduktivni i nemotivirani agenti.

Kako bi rješio ovaj problem Dave Liniger je kretirao sistem zasnovan na tri principa: - Maksimalna usluga za klijente – Veliki dio od provizije zadržavaju agenti – Maksimalna profitabilnost franšiznih agencija.

Ovaj sistem vam omogućava da pridobijete i zadržite najbolje profesionalce na tržištu kako biste kreirali visoko motivirane i produktivne timove u svojim agencijama te na taj način uvećali promete i osigurali najbolju uslugu svojim klijentima.

Sa RE/MAX-om vlasnici agencija nemaju samo agenciju za nekretnine nego biznis koji se bavi posredovanjem u prometu nekretninama. RE/MAX obučava vlasnike franšiza kako da postanu lideri na tržištu i daje im mogućnost da vode profitabilan biznis, nezavisno i felksibilno, uz podršku i stručnost koju im pruža sistem.

U preko 40 godina RE/MAX se razvio u najveću svjetsku mrežu agencija i posluje u više od 90 država. Danas je RE/MAX kompanija koja prodaje najviše nekretnina u svijetu